Mijn naam is Miranda Budde, geboren te Druten op 01-05-1984. Mijn zus zat al op dansen en ik moest wachten totdat ik 5 jaar was en ik moest eerst mijn zwemdiploma behalen, voordat ik ook mocht dansen. Ik begon als 5 jarig meisje met jazzballet in Druten bij Druturnia waar ik de lessen volgde. Ik vond het geweldig. Op school als we dan 1x in de week dans of drama kregen, was ik er weer klaar voor. Maar na de basisschool wilde ik meer.

Toen ik in de 3e klas kwam en we stage moesten lopen, kreeg ik de kans om dit te doen bij Sportschool Flash te Druten en uiteraard zag ik dit helemaal zitten. Zo ging ik aerobiclessen verzorgen en beetje bij beetje kwam het streetdance erin en danste ik zelf ook weer. Maar ook receptie werk en fitnessinstructies geven, vielen onder mijn stage-taken. Na mijn stage bleef ik er werken. Ik mocht ook mijn eerste workshop verzorgen op mijn eigen school, Pax Christi College aan de 1e en 2e klassers. Ik was bijna 16 jaar en ik gaf les. Ik vond het top maar moest mijn school uiteraard nog eerst afmaken. Al snel daarna ben ik bij AALO de opleiding Aerobicdocent gaan doen.

Daarnaast bleef ik bij Flash Aerobics geven en kids-dance en teenage-dance. Na een tijdje kreeg ik de kans om zelf bij Druturnia les te gaan geven en ik maakte een nieuwe start. Ik ging de opleiding TEC Streetdance/hiphopinstructor volgen, 2 opleidingen; 1 basis en vervolg erop en zo leerde ik nog meer kennen van dansen en deelde mijn ervaringen met de leerlingen. Toch wilde ik meer en besloot de stap te zetten Druten te verlaten en richting Utrecht te verhuizen. Maar ik omdat ik niet helemaal kon stoppen bij Druturnia, bleef ik op woensdag terugkomen voor mijn lessen. Via google kwam ik bij Petra Moves uit. Ik mocht langskomen en werd aangenomen. Een wereld ging voor me open.

Weer super leuke groepen om les aan te geven. Ik werd op pad gestuurd om workshops te geven, dit was altijd met leuke collega’s of stagiaires. Project na project, de ene show na de andere show en vele wedstrijden waren heel normaal daar, maar ook zelf danste ik een paar keer in de week. Doordat ik zoveel meer kon doen en nog meer leren in Utrecht, besloot ik te stoppen met les geven in Druten. Het was uiteraard moeilijk, maar ik moest keuzes maken. Demo groepen les geven mixen zelf maken, ik ging er weer voor.

In 2009 kreeg ik het aanbod om mijn droom uit te laten komen. Dansen was leuk en druk genoeg maar daarnaast heb ik altijd nog gewerkt op verschillende kantoren en zelfs nog in een kledingwinkel 🙂 Ik kon als combinatiefunctionaris aan de slag binnen Petra Moves wat toen Pm Dance werd. Mijn droom fulltime met dansen bezig zijn, werd werkelijkheid. Ik zou dan nog steeds les blijven geven maar ook nog meer workshops op scholen geven en evenementen organiseren, maar ook voor “Roc Sport en bewegen” aan de slag gaan.

Het was vrij rustig in het begin nog maar het werd steeds drukker. Helaas liep alles anders dan gepland en mijn keuze om terug naar Druten te gaan was gemaakt. Daarnaast heb ik ook nog meegedaan aan het 1e seizoen van “So you think you can dance”, helaas hield het bij de 2e auditie voor mij op. Wel mocht ik mee doen aan de opnames van de reclameshots van SYTYCD. Daarnaast werd ik in 2008 Dansdocent van het jaar bij PM dance te Utrecht 🙂 Met andere woorden, ik heb al veel ervaring opgedaan afgelopen jaren. NU ben ik klaar voor iets nieuws.   “JustDance”

Miranda Budde